Karol_borító

Formátum: A/5

Terjedelem: 240 oldal

Kötés: keménytábla

Fogyasztói ár: 2600 forint

ISBN: 978-963-86938-7-7

Könyvünk Karol Wojtyla életének pápává választása előtti, lengyelországi éveiről szól. Azt az embert mutatja be, akiből később a sokak által szeretve tisztelt II. János lett. A könyv legnagyobb része egy lengyel fiatalemberről szól, aki a történelmi viharok megpróbáltatásai okán csakis a papi hivatást választhatja. Látva Lengyelország pusztulását a II. világháborúban, a krakkói a gettóban élő emberek nyomorúságát, elveszítve személyes jó barátait – lelkiismerete nem engedi számára más utat választani, mint Isten és az emberek szolgálatát. De mivel kivételes tehetség és személyiség volt, környezete hamar kiemelte. És Karol Wojtyla huszonhat évesen elindult Rómába…

A könyvet egy Vatikánvárosban élő és dolgozó újságíró írta, aki személyes ismeretségben volt Őszentségével. Történelmi hűséggel írja le a világháború eseményeit – különösen megrázó képet fest a korabeli Lengyelországról.

A regény mindvégig két, egymástól néha alig elkülöníthető szálon halad: az egyik a történelmi események dokumentarista taglalása, a másik pedig Karol Wojtyla életútja. Születésétől kísérhetjük nyomon sorsát egészen pápává választásáig. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy kiadványunk nem II. Jánosról szól, hanem arról az emberről, akiből később hite, tudása és tehetsége révén a katolikus egyház feje válhatott.

A mű alapján nagysikerű film is készült.

Az a tény, hogy a Vatikán hivatalosan 2005 júniusában hirdette ki Rómában II. János Pál boldoggá avatási eljárásának elindítását, különösen aktuálissá teszi könyvünket.

Gian Franco Svidercoschi:

Karol története

(Az ember, aki pápa lett)